U kunt tegenwoordig zelf online uw medisch dossier bekijken.
In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:
- het advies van de huisarts
- de uitslagen van onderzoek
- de lijst met uw medicijnen
Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.
Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? Hieronder leggen we uit hoe u dat veilig kunt doen.
Klik hier (pdf) voor een infographic hoe u uw medische gegevens thuis kunt bekijken
Voor de infographic in het Arabisch klik hier (pdf).
Hoe log ik in?
Bij mijngezondheid.net kunt u inloggen (klik hier). Mocht u nog niet over een mijn gezondheid.net account beschikken kunt u een account aanmaken door hier te klikken.
Zijn uw gegevens veilig?
Alleen de huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.
Klik hier (pdf) voor een infographic over het veilig bekijken van uw medische gegevens.
Voor de infographic in het Arabisch klik hier (pdf).
Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.
Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.
Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.
Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.
Begrippenlijst
Het belangrijkste doel van het medisch dossier is het ondersteunen van goede zorg. Daarvoor is het nodig dat de huisarts kort en bondig registreert zodat in één oogopslag voor de eigen huisarts en andere zorgverleners duidelijk is wat er bij de betreffende patiënt speelt. Online inzage maakt het voor patiënten eenvoudiger om de eigen gegevens online in te zien. De huisarts mag daarbij registreren zoals hij altijd heeft gedaan of kiezen voor eenvoudigere formuleringen. Het is dus niet verplicht om de manier van registreren aan te passen. Door de P-regel voor de patiënt begrijpelijk op te schrijven, vermindert u het aantal telefonische vragen en verhoogt u wellicht de therapietrouw.
Klik hier voor een tabel met enkele voorbeelden van begrijpelijke P-regels.